Кое е произлязло първо – Галактиката или Черната дупка?

By September 9, 2012Physics

Това е един много чувствителен въпрос. Кое е първо, кокошката или яйцето, галактиката или черната дупка? Все още не се знае. На първо място, ако искате да видите черна дупка в центъра на нашата галактика “Млечен път” излезте навън вечерта и погледнете в посоката на Стрелеца. Това е мястото, където имаме супер-масивна черна дупка, която тежи два-три милиона пъти повече от масата на Слънцето.

Време е за последната теория, относно кое от двете е произлязло първо. Смята се, че преди големия взрив е дошла тъмната материя, невидимата материя. Ако държахте тъмна материя в ръката си тя буквално ще изтече през пръстите ви, ще отиде до центъра на земята, после до другата част на земята и обратно до ръката ви. Това е тъмната материя. Смята се, че тъмната casino jameshallison материя започва да се слепва поради гравитацията, след това се скупчва, като създава съпер-масивна черна дупка и чак след това започва да се оформя самата галактика. Има компютърси симулации за това но все още връзката не е доизяснена.

Ние знаем всичко за звездната еволюция. Това е защото Пентагона е дал на физиците милиарди долари за моделиране на водородни бомби, а звездите не са нищо по-различно от една водородна бомба. Галактиката обаче се състои от над сто милиарда звезди, така че е много по-трудно да се каже кое е било първо, черната дупка или самата галактика.

Leave a Reply